A Calissano 1966 Barbaresco egy kiváló minőségű vörösbor, amelyet Olaszországban, Piemont régióban, a Barbaresco borvidéken készítettek a Luigi Calissano & Figli borászatnál. A bor 100% Nebbiolo szőlőből készült, és 12 hónapig érlelődött tölgyfahordókban.
Az 1966-os évjárat egy kiváló évjárat volt a Barbaresco borvidéken. Az időjárás ideális volt a szőlők növekedéséhez és éréséhez. A borok általában gazdag és kiegyensúlyozott ízvilággal rendelkeztek.
A Calissano 1966 Barbaresco egy testes és tanninos bor, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília ízjegyekkel. A bor jól párosítható húsos ételekkel, például steakkel, marhapörkölttel vagy vadhúsokkal.
Ízprofil:
- Szín: Sötétvörös, rubin árnyalatokkal
- Illat: Érett fekete gyümölcsök, fűszerek, vanília
- Íz: Testes és tanninos, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília
- Savok: Érett, kiegyensúlyozott
- Lecsengés: Hosszú és emlékezetes
Párosítás:
- Húsos ételek, például steak, marhapörkölt, vadhúsok
Tárolási hőmérséklet: 18-20 Celsius-fok
Tárolhatóság: 40-50 év
Értékelés: 93-95 pont
Megjegyzés:
A Luigi Calissano & Figli egy családi borászat, amely 1872 óta működik Piemontban. A borászat a Barbaresco borvidék egyik leghíresebb borászata. A 1966-os évjáratú Barbaresco boruk egyike a legkiválóbb boraiknak. A bor gyakran szerepel a legjobb Barbaresco borok listáján.