A 1967-es Giordano Barolo DOCG egy kiváló minőségű vörösbor, amelyet Olaszországban, Piemont régióban, a Barolo borvidéken készítettek a Giordano borászatnál. A bor 100% Nebbiolo szőlőből készült, és legalább 36 hónapig érlelődött tölgyfahordókban.
Az 1967-es évjárat egy jó évjárat volt a Barolo borvidéken. Az időjárás ideális volt a szőlők növekedéséhez és éréséhez. A borok általában gazdag és kiegyensúlyozott ízvilággal rendelkeztek.
A 1967-es Giordano Barolo egy testes és tanninos bor, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília ízjegyekkel. A bor jól párosítható húsos ételekkel, például steakkel, marhapörkölttel vagy vadhúsokkal.
Ízprofil:
Szín: Sötétvörös, rubin árnyalatokkal
Illat: Érett fekete gyümölcsök, fűszerek, vanília
Íz: Testes és tanninos, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília
Savok: Érett, kiegyensúlyozott
Lecsengés: Hosszú és emlékezetes
Párosítás:
Húsos ételek, például steak, marhapörkölt, vadhúsok
Tárolási hőmérséklet: 18-20 Celsius-fok
Tárolhatóság: 40-50 évig
Értékelés: 93-95 pont
Megjegyzés:
A Giordano egy családi borászat, amely 1860 óta működik Piemontban. A Barolo borvidék egyik leghíresebb borászata. A 1967-es évjáratú Barolo boruk egyike a legkiválóbb boraiknak. A bor gyakran szerepel a legjobb Barolo borok listáján.