Az 1971-es évjárat egy kiváló évjárat volt a Barolo borvidéken. Az időjárás ideális volt a szőlők növekedéséhez és éréséhez. A borok általában gazdag és kiegyensúlyozott ízvilággal rendelkeztek.
A 1971-es Giordano Barolo egy testes és tanninos bor, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília ízjegyekkel. A bor jól párosítható húsos ételekkel, például steakkel, marhapörkölttel vagy vadhúsokkal.
Ízprofil:
- Szín: Sötétvörös, rubin árnyalatokkal
- Illat: Érett fekete gyümölcsök, fűszerek, vanília
- Íz: Testes és tanninos, érett fekete gyümölcsök, fűszerek és vanília
- Savok: Érett, kiegyensúlyozott
- Lecsengés: Hosszú és emlékezetes
Párosítás:
- Húsos ételek, például steak, marhapörkölt, vadhúsok
Tárolási hőmérséklet: 18-20 Celsius-fok
Tárolhatóság: 30-40 évig
Értékelés: 92-94 pont
Megjegyzés:
A Giordano egy családi borászat, amely 1860 óta működik Piemontban. A Barolo borvidék egyik leghíresebb borászata. A 1971-es évjáratú Barolo boruk egyike a legkiválóbb boraiknak. A bor gyakran szerepel a legjobb Barolo borok listáján.