A 2011-es Cantina Sociale di Gattinara egy száraz, vörös Gattinara, amelyet a Cantina Sociale di Gattinara borászat készít. A bor Piemont régióban, Olaszországban készül, Nebbiolo szőlőfajtából.
Ízjegyek:
- Illat: Érett gyümölcsök, például málna, szilva, feketeribizli, fűszerek
- Száj: Telt, gyümölcsös, fűszeres, csersav
Ételekhez ajánlott:
- Vörös húsok: Marhahús, vadhús, bárányhús
- Vadhúsok: Sózott marhahús, vaddisznó, őz
- Sajtok: Érett sajtok, például cheddar, gouda, brie
Tárolási információk:
- Tárolási hőmérséklet: 14-16°C
- Tárolási idő: 10-20 év
Bor megjegyzések:
A 2011-es évjárat egy kiváló évjárat volt a Gattinara borok számára, és a Cantina Sociale di Gattinara is ennek megfelelően minőségű. A bor mélyvörös színű és gazdag, fűszeres ízvilágú. A csersavnak köszönhetően a bor hosszan tartó lecsengéssel rendelkezik.
A Cantina Sociale di Gattinara egy szövetkezeti borászat, amely Gattinara városában, Piemont régióban található. A borászat több mint 100 éves múltra tekint vissza, és a régió egyik vezető Gattinara termelője.
Különlegességek:
- A 2011-es évjárat egy kiváló évjárat volt a Gattinara borok számára.
- A bor mélyvörös színű és gazdag, fűszeres ízvilágú.
- A bor jól párosítható vörös húsokkal, vadhúsokkal és érett sajtokkal.
Összehasonlítás a 2003-as évjárattal:
A 2011-es és 2003-as évjárat is kiváló minőségű volt a Gattinara borok számára. A 2011-es évjárat egy kicsit gyümölcsösebb és könnyedebb, míg a 2003-as évjárat egy kicsit teltebb és komplexebb.
Végső soron az, hogy melyik évjárat a jobb, az egyéni ízlés kérdése.