A 2005-ös Giacomo Bologna Braida Bricco dell'Uccellone egy száraz, vörös Barolo, amelyet a Giacomo Bologna borászat készít. A bor Piemont régióban, Olaszországban készül, Nebbiolo szőlőfajtából.
Ízjegyek:
- Illat: Érett gyümölcsök, például málna, szilva, feketeribizli, fűszerek
- Száj: Telt, gyümölcsös, fűszeres, csersav
Ételekhez ajánlott:
- Vörös húsok: Marhahús, vadhús, bárányhús
- Vadhúsok: Sózott marhahús, vaddisznó, őz
- Sajtok: Érett sajtok, például cheddar, gouda, brie
Tárolási információk:
- Tárolási hőmérséklet: 14-16°C
- Tárolási idő: 10-20 év
Bor megjegyzések:
A 2005-ös évjárat egy kiváló évjárat volt a Barolo borok számára, és a Giacomo Bologna Braida Bricco dell'Uccellone is ennek megfelelően minőségű. A bor mélyvörös színű és gazdag, fűszeres ízvilágú. A csersavnak köszönhetően a bor hosszan tartó lecsengéssel rendelkezik.
A Giacomo Bologna Braida Bricco dell'Uccellone jól párosítható vörös húsokkal, vadhúsokkal és érett sajtokkal.
További információk:
A Giacomo Bologna Braida Bricco dell'Uccellone egy száraz, vörös Barolo, amelyet egy adott évjáratból készítenek. A borokat a szüretet követően egyenesen hordóba teszik, ahol legalább 3 évig érlelik. Az érlelés során a bor színe sötétedik, és íze gazdagodik.
A Giacomo Bologna egy híres olasz borászat, amely Piemont régióban, Olaszországban található. A borászat több mint 100 éves múltra tekint vissza, és a régió egyik vezető Barolo termelője.
Különlegességek:
- A 2005-ös évjárat egy kiváló évjárat volt a Barolo borok számára.
- A bor mélyvörös színű és gazdag, fűszeres ízvilágú.
- A bor jól párosítható vörös húsokkal, vadhúsokkal és érett sajtokkal.